Снимка pixabayПравителството одобри 2,4 млн. лева за тематични конкурси, свързани с

...
Снимка pixabayПравителството одобри 2,4 млн. лева за тематични конкурси, свързани с
Коментари Харесай

Насочват 2,4 млн. лева за конкурси и изследвания на COVID-19

Снимка pixabay

Правителството утвърди 2,4 млн. лв. за тематични състезания, свързани с пандемията от COVID-19, оповестиха от Министерския съвет. Парите са посредством Фонд " Научни проучвания ", съобщи news.bg.

Очаква се да бъдат подготвяни състезания за планове за научни проучвания, свързани с диагностика, предварителна защита, лекуване на заболелите от COVID-19, както и прогнозиране, мониторинг и предварителна защита на разпространяването му.

През 2020 година се възнамерява да бъдат обявени тематични конкурси в следните области на намеса: биологични и биомедицински проучвания в региона на генетичния притежател на SARS-CoV2, епидемиологични и имунологични проучвания, свързани с протичането на инфекцията; създаване на лечения за лекуване на корона-вирусна зараза и ваксинални препарати за предварителна защита на заразяване със SARS-CoV2, потвърдени при модели in vivo; обществени, стопански и просветителни аспекти на пандемията COVID-19 и други

Планира се и оповестяване на конкурси за двустранни или интернационалните планове, свързани с COVID-19, както и за предварителна защита от епидемии и понижаване разпространяването на високорискови вирусни болести. Конкурсите ще се организират при изискванията на съответните договорености и съглашения сред финансиращите организации от страните, които са декларирали интерес.

Новите състезания ще се организират при съблюдаване на условията на Рамката за държавни помощи за научни проучвания и нововъведения и след координиране с Министерството на финансите.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР